GA4GH-ELIXIR Beacon Security workshop

Thu 30 June 2016, 09:30 to Fri 1 July 2016, 13:00
Day 1 Courtyard Room and Day 2 Garden Room, Wellcome Genome Campus, Hinxton, Cambridgeshire, CB10 1SD, United Kingdom

This is a technical workshop which will bring together members of the Global Alliance for Genomics and Health (GA4GH) and the ELIXIR community with a focus around the security aspects of Beacons.

A draft agenda for the meeting can be seen here:

Timings

DAY 1 Activity

Speaker

9.30 - 12.00
2 hrs 30 mins

Technical discussions

12:00 – 13:00
1 hr

Lunch

13:00 – 15:00
2 hrs

Introductions

Scoping the meeting
Review of the GA4GH software security working group recommendations for the Beacon service.

Knox Carey
Jordi Rambla

Dixie Baker

 

15:00 – 15:30
30 mins

Coffee break

15:30 – 18:30
3 hrs

Security related to authentication and authorization

Mikael Linden
Ilkka Lappalainen

Ondrej Velisek

Timings

DAY 2 Activity

Speaker

8:30 – 10:30
2 hrs

Technical specifications on user monitoring
Logs and audition processes

Dylan Spalding
Alexander Senf

Steven Newhouse

Knox Carey

10:30 - 10:45
15 mins

Coffee break

10:45 - 11:30
45 mins

Continued
Technical specifications on user monitoring
Logs and audition processes

Knox Carey 

11:30 - 12:00
30 mins

Mitigation techniques paper

Jean Louis Raisaro

12:00 – 13:00
1 hr

Wrap up & lunch

See also: